• Registracija
  *
  *
  *
  *
  *
  Polja označena z zvezdico (*) so obvezna.

   
Domov Novice Arhiv novic 2009 10. Noč čarovnic, Grad, 25.10.2009

10. Noč čarovnic, Grad, 25.10.2009

natisni

Letos se bodo vse čarovnice in njihovi prijatelji zbrali že desetič in sicer v nedeljo, 25. oktobra 2009 pred grajskim poslopjem pri Gradu na Goričkem.

V začaranem grajskem parku bodo kot vedno spet comprale, vas nasitile s svojimi domačimi dobrotami in razveselile z vsemi svojimi sposobnostmi compranja in plesanja.

12.00 zbiranje čarovnic in čarovniških prijateljev, zabava s skupino BLUE PLANET,
12.30 ples čarovnic, čarovniška himna Comprnice - comparce
13.00 otroška predstava Gremo na Kokstars (Ku-kuc gledališče iz Lendave)
14.00 glasba in otroška zabava s ČUKI
15.00 srednjeveški spektakel (vitezi, srednjeveški plesi, mečevanje, bruhanje ognja, lokostrelstvo, dame, paži, glumači in še kaj)
16.30 ulov in sojenje čarovnici
17.00 sežig čarovnice na grmadi, ples okrog grmade, čarovniška himna
17.30 zabava mal naprej pa mal nazaj s ČUKI
19.00 izbor naj čarovnice in naj buče, ples glavnega čarodeja s čarovnico
20.00 koncert ROK ´N´ BAND in TANJA ŽAGAR
23.00 nastop mlade rock skupine SUGARFREE BAND iz Murske Sobote pred poletom čarovnic domov pa še ples in zabava...

Poleg čarovnic, duhcev in grajskega zmaja vas bo v začaranem parku pred grajskim poslopjem pričakalo še 10 domiselno okrašenih štandov, kjer vas bodo čarovnice navdušile s svojimi domačimi goričkimi jedmi (gibanice, retaši, posolanke, bograč, zelje s pečenico, ocvirkove pogače, pajani kruh, langaš, pečeni kostanji, pečena koruza, zaseka, domač kruh z ocvirkovim ter drugimi namazi in še več drugih čarovniških dobrot za najmlajše in tiste malo starejše).

Celo popoldne bodo potekale različne delavnice:

 • otroška delavnica, kjer bodo otroci risali, barvali,
 • delavnica z bučami, kjer bodo otroci s starši izrezovali buče ter jih krasili
 • delavnica s čarovniškimi klobuki, kjer si bodo lahko otroci izdelali čarovniške klobuke in še kakšen čarovniški pripomoček

Otroci se bodo zabavali s prijaznimi čarovnicami, lahko pa se bodo spuščali po čarobnem toboganu in se lovili v začarani trdnjavi.

Nagradna igra za otroke:
v čarovniško škatlo boste otroci lahko vrgli svojo narisano čarovnico in izžrebali bomo 2 x 10 risbic, ki jih bomo nagradili s čarovniškimi majicami.

Obiskovalci boste spoznali srednjeveško orožje in življenje, se preizkusili v starih pisavah in si ogledali ter kaj tudi kupili na srednjeveški tržnici, lahko boste streljali z loki na zlobne čarovnice, se poskusili v srednjeveških igrah, izrezovanju buč in drugih čarovniških norčijah. Vse delavnice, srednjeveške igre in lokostrelstvo je brezplačno.

Sam grad in park pred gradom bosta v slogu čarovniškega rajanja tudi okrašena z izrezljanimi in okrašenimi bučami, baklami, lučkami in raznimi figurami.

Obiskovalci boste lahko sodelovali v izboru NAJ ČAROVNICE, seveda primerno našemljeni v najbolj originalne čarovnice, s svojimi bučami pa boste lahko sodelovali v izboru naj IZREZLJANE in naj OKRAŠENE BUČE. Čakajo vas lepe nagrade.

Vstopnina:

 • odrasli 5,00 EUR
 • mladina 7 - 15 let 3,00 EUR
 • obiskovalci, našemljeni v čarovnice 3,00 EUR
 • otroci do 7 let brezplačno

Cel dan bodo brezplačno vozili čarovniški avtobusi s parkirišč na prireditveni prostor in nazaj (10 avtobusov bo vozilo v krožni smeri Radovci – Grad – Kruplivnik).

Vabljeni na noro zabavo s čarovnicami v grajskem parku!